Kesä 2021

Päivitystä kesän 2021 näytelmään!

Vallitsevan tilanteen ja rajoitusten johdosta kesän 2021 esitykset joudutaan valitettavasti perumaan. Aikaa näytelmän esityskuntoon saamiseksi ei näillä näkymin saada riittävästi, sillä olemme harjoitelleet viimeksi marraskuussa ja harjoituksia olisi pitänyt päästä jatkamaan viimeistään toukokuussa. Rajoitusten purku näyttää kuitenkin venyvän niin pitkälle ettei tähän ole mahdollisuuksia. Näytelmä mahdollisesti siirretään kesään 2022, mutta katsotaan josko tällekin kesälle kehittelemme jotain pienempää onhan kuitenkin 30-v juhlavuosi. Katsotaan tätä myöhemmin, keksitäänkö jotain.

-----------------

Vuosi 2020

Kesä 2020 oli Kuurinankin historiassa poikkeus, kun kesältä jäi teatteriesitykset kokonaan väliin. Syksyllä kuitenkin aloitettiin tulevan kesän 2021 näytelmän harjoitukset. Kesän 2020 näytelmä jää reserviin ja voidaanhan se vielä joskus esittääkin.

30 vuotta sysmäläistä harrastajateatteria tulee ensi kesänä täyteen ja on aika näin joulun alla esitellä ensi kesän näytelmä. Voihan olla, että vuoteen tulee mahtumaan muitakin esityksiä, mutta ei niistä tässä vaiheessa vielä enempää... Nyt kuitenkin kaikille teatterin ystäville rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! Toivottavasti tavataan teatterissa kesällä.

Seuraavassa on ohjaajamme mietteitä teatteristamme ja tulevan kesän näytelmästä.

Kuurina teatteri on 30-vuotisen taipaleensa aikana esittänyt yhteensä 38 näytelmää. Rakastetuimpia ja suosituimpia vuosien varrella ovat olleet musiikkinäytelmät. Siksipä tulevan juhlavuoden kesänäytelmäksi oli luonnollista valita juuri musiikkinäytelmä. 

Sota-ajan jälkeinen iskelmämusiikki koki uuden tulemisensa 1980-luvun puolivälissä Topi Sorsakosken ja Agentsin löytäessä toisensa. Vanhat iskelmät saivat alleen Esa Pulliaisen sovittamana beat-kompin ja rautalankasoundin. Lavat täyttyivät kuulijoista ja Topi Sorsakoski (oikealta nimeltään Pekka Tammilehto) lauloi itsensä suomalaisten sydämiin, hänen äänessään kehuttiin olevan samanlaista taikaa kuin Olavi Virralla. 

”On kesäyö” näytelmä on fiktiivinen kertomus kahden suomalaisen viihdetaiteen legendan Olavi Virran ja Topi Sorsakosken kohtaamisesta. Samalla kertomus kuljettaa katsojan läpi, Sorsakosken elämän, liittäen mukaan vaiheita Virran elämästä. Unohtumattomat sävelet, muistot ja huumori siivittävät musikaalin eloon, iloon ja elämään.  

 

Ohjaaja, Jukka Alanko 

On kesäyö - käsikirjoitus Heikki Paavilainen

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Esityspäivät tiedotamme myöhemmin.

on_kesäyö_koevedos_2.jpg