Kesä 2021

Screenshot_20210802-082850_WhatsApp_edited.jpg

Kiitos ja kumarrus kaikille katsojille!

Puolentoista vuoden tauko päättyi Vysotskin myötä ja toivottavasti pääsemme viimeistään kesällä 2022 jatkamaan esitysten parissa.

FB_IMG_1626201222884.jpg

Kesän 2021 esitysten virallinen mainos on tässä! Ailahtelevan korona tilanteen vuoksi myynnissä on alustavasti 40 lippua/esitys. Näin turvavälit säilyvät tällä hetkellä  kahdessa metrissä.

Tulethan esityksiin vain terveenä. Maskin käytölle on vahva suositus sekä käsidesin käyttö on mahdollista.

Mikäli tilanne ennen esityksiä muuttuu selkeästi parempaan suuntaan, niin lippuja laitetaan mahdollisesti myyntiin lisää.

Tervetuloa nauttimaan konsertista!

*****     *****     *****     *****

 

Kesästä 2021 uutta päivitystä

Kuurina Teatterin johtokunta tapasi ja seuraavanlaiseen johtopäätökseen tulimme.

Heinä-elokuun vaihteessa tulemme esittämään kaksi kertaa "Ilta Vysotskin laulujen seurassa" musiikkiesitystä, joka esitettiin kahteen kertaan tammikuussa 2020. Esitys sisältää musiikkia Kuurinan vuoden 2011 näytelmästä "Kummallinen talo". 

Esitysten ajankohdat ovat seuraavat

To 29.07 klo 19

Su 01.08 klo 15

Esitykset on tarkoitus pitää Teatteritalolla. Olemassa olevat rajoitukset ja niiden muuttuminen voivat muuttaa tilannetta, joten lippujen myynnistä ja lippujen määrästä tässä vaiheessa ei vielä pystytä antamaan varmuutta. Seurailkaa tiedotusta täällä ja Kuurinan Facebook-sivuilla. Toivotaan parasta toteutumisen kannalta.

 

*****     *****     *****     *****

Päivitystä kesän 2021 näytelmään!

Vallitsevan tilanteen ja rajoitusten johdosta kesän 2021 esitykset joudutaan valitettavasti perumaan. Aikaa näytelmän esityskuntoon saamiseksi ei näillä näkymin saada riittävästi, sillä olemme harjoitelleet viimeksi marraskuussa ja harjoituksia olisi pitänyt päästä jatkamaan viimeistään toukokuussa. Rajoitusten purku näyttää kuitenkin venyvän niin pitkälle ettei tähän ole mahdollisuuksia. Näytelmä mahdollisesti siirretään kesään 2022, mutta katsotaan josko tällekin kesälle kehittelemme jotain pienempää onhan kuitenkin 30-v juhlavuosi. Katsotaan tätä myöhemmin, keksitäänkö jotain.

*****     *****     *****     *****

Vuosi 2020

Kesä 2020 oli Kuurinankin historiassa poikkeus, kun kesältä jäi teatteriesitykset kokonaan väliin. Syksyllä kuitenkin aloitettiin tulevan kesän 2021 näytelmän harjoitukset. Kesän 2020 näytelmä jää reserviin ja voidaanhan se vielä joskus esittääkin.

30 vuotta sysmäläistä harrastajateatteria tulee ensi kesänä täyteen ja on aika näin joulun alla esitellä ensi kesän näytelmä. Voihan olla, että vuoteen tulee mahtumaan muitakin esityksiä, mutta ei niistä tässä vaiheessa vielä enempää... Nyt kuitenkin kaikille teatterin ystäville rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! Toivottavasti tavataan teatterissa kesällä.

Seuraavassa on ohjaajamme mietteitä teatteristamme ja tulevan kesän näytelmästä.

Kuurina teatteri on 30-vuotisen taipaleensa aikana esittänyt yhteensä 38 näytelmää. Rakastetuimpia ja suosituimpia vuosien varrella ovat olleet musiikkinäytelmät. Siksipä tulevan juhlavuoden kesänäytelmäksi oli luonnollista valita juuri musiikkinäytelmä. 

Sota-ajan jälkeinen iskelmämusiikki koki uuden tulemisensa 1980-luvun puolivälissä Topi Sorsakosken ja Agentsin löytäessä toisensa. Vanhat iskelmät saivat alleen Esa Pulliaisen sovittamana beat-kompin ja rautalankasoundin. Lavat täyttyivät kuulijoista ja Topi Sorsakoski (oikealta nimeltään Pekka Tammilehto) lauloi itsensä suomalaisten sydämiin, hänen äänessään kehuttiin olevan samanlaista taikaa kuin Olavi Virralla. 

”On kesäyö” näytelmä on fiktiivinen kertomus kahden suomalaisen viihdetaiteen legendan Olavi Virran ja Topi Sorsakosken kohtaamisesta. Samalla kertomus kuljettaa katsojan läpi, Sorsakosken elämän, liittäen mukaan vaiheita Virran elämästä. Unohtumattomat sävelet, muistot ja huumori siivittävät musikaalin eloon, iloon ja elämään.  

 

Ohjaaja, Jukka Alanko 

On kesäyö - käsikirjoitus Heikki Paavilainen

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Esityspäivät tiedotamme myöhemmin.

on_kesäyö_koevedos_2.jpg