top of page

Aavistus adventtia

Musiikillinen

Hartolan kirkossa sunnuntaina 27.11.2022 klo 18.

Laskeutuminen joulunodotuksen tunnelmaan Kuurina Teatterin johdattamana. Joulun sanoma leijailee maasta taivaisiin ja aika-avaruuksiin... Lauluja on terästetty Raamatun runoudella.

 

VAPAA PÄÄSY!

Kolehti hartolalaisten lapsiperheiden joulumuistamisiin

                      

karina.png

On kesäyö

Kuurina Teatteri on 30-vuotisen taipaleensa aikana esittänyt yhteensä 38 näytelmää. Rakastetuimpia ja suosituimpia vuosien varrella ovat olleet musiikkinäytelmät. Siksipä meneillään olevan 31-juhlavuoden kesänäytelmäksi oli luonnollista valita juuri musiikkinäytelmä.

Sota-ajan jälkeinen iskelmämusiikki koki uuden tulemisensa 1980-luvun puolivälissä Topi Sorsakosken ja Agentsin löytäessä toisensa. Vanhat iskelmät saivat alleen Esa Pulliaisen sovittamana beat-kompin ja rautalankasoundin. Lavat täyttyivät kuulijoista ja Topi Sorsakoski (oikealta nimeltään Pekka Tammilehto) lauloi itsensä suomalaisten sydämiin, hänen äänessään kehuttiin olevan samanlaista taikaa kuin Olavi Virralla.

”On kesäyö” -näytelmä on fiktiivinen kertomus kahden suomalaisen viihdetaiteen legendan, Olavi Virran ja Topi Sorsakosken, kohtaamisesta. Samalla kertomus kuljettaa katsojan läpi Sorsakosken elämän liittäen mukaan vaiheita Virran elämästä. Unohtumattomat sävelet, muistot ja huumori siivittävät musikaalin eloon, iloon ja elämään.

 

Ohjaaja, Jukka Alanko


On kesäyö - käsikirjoitus Heikki Paavilainen

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

on_kesäyö_koevedos_2.jpg
bottom of page