Viisi naista kappelissa
Kuurina Teatterin kesän 2024 näytelmä ”Viisi naista kappelissa” on tragikomedia, jossa viisi naista kokoontuu siunauskappeliin saattamaan myyntimies Kalervo Räsästä hänen viimeiselle matkalleen.
Miksi juuri heidät on kutsuttu? Kun se selviää, niin alkaa myös Räsäsen elämä selvitä kutsutuille. Naisten uskomukset ja kuvitelmat, heidän toiveensa ja pettymyksensä paljastavat pala palalta miehen. Räsänen saapuu näyttämölle naisten muistojen, toiveiden ja pettymysten myötä. Millainen mies Räsänen oli?
Näytelmä kertoo viiden naisen kohtaamisesta kaikille tavalla tai toisella pidetyn miehen hautajaisissa. Räsänen on tehnyt itsemurhan, mutta ennen kuolemaansa mies on päättänyt järjestää yhteisen tapaamisen vauhdikkaan elämänsä tärkeimmille naisille. Hautajaisissa paikalla ovat vain nämä viisi naista. Naisten kohtaaminen on itse kullekin yllättävä ja ajatuksia herättävä. Miten eri tavalla he ovatkaan miehen tunteneet? Onko mies itsekään tuntenut itseään tai halujaan?
Tarjolla on viidenlaista rakkautta, mustaa huumoria ja meheviä naisrooleja!
Käsikirjoitus: Arto Seppälä
Ohjaus: Jukka Alanko
Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.
Koko perheen näytelmä Pikku Prinssi
Pikku prinssi asuu Asteroidilla B 612 hoitaen huomion kipeää ruusuaan. Eräänä päivänä prinssi väsyy oikukkaaseen ruusuunsa ja päättää lähteä tutkimaan maailmaa etsiäkseen ystäviä.
Pikku prinssi tapaa matkallaan joukon aikuisia ja hämmästelee, kuinka kummallisia isot ihmiset ovat. Matkallaan hän kohtaa myös arvoituksellisen käärmeen. Pikku prinssi pettyy huomattuaan, ettei hänen ruusunsa ole ainoa maailmassa. Kohdatessaan viisaan ketun ja kesytettyään sen ystäväkseen hän oppii sitoutumisen merkityksen. Pikku prinssi käsittää ruusunsa olevan ainutlaatuinen sen ajan vuoksi, jonka hän on uhrannut ruusun hoivaamiseen. Lopulta kettu opettaa pikku prinssille tärkeän asian: ainoastaan sydämellään näkee hyvin.
Antoine de Saint-Exupéryn
rakastettu klassikkosatu
Pikku Prinssi.
Dramatisointi: Riikka Herva.
Ohjaus: Jukka Alanko
Näytelmän tekijänoikeuksia
valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat
ja Käsikirjoittajat ry.
Liian paksu perhoseksi
on humoristinen, surumielinen ja haikea rakkaustarina parista, joka hapuillen yrittää löytää yhteisen onnen. Se perustuu Sisko Istanmäen romaaniin, jonka on dramatisoinut Miika Muranen. Näytelmä on soiva draamakomedia inhimillisyydestä, heikkoudesta, vahvuudesta ja rakkaudesta.
1960-luvulle kuvitteelliseen Ruutinojan kylään sijoittuvan näytelmän musiikkina kuullaan 2000-luvun suomalaisten naisartistien lauluja, muun muassa Johanna Kurkela, Paula Vesala ja Maija Vilkkumaa.
Kaisun ja Ernin orastavaan ja hapuilevaan rakkaustarinaan tuo lisähaasteensa Ernin äiti sekä sisar Vivien. Kauppa-apulaisen työssä Kaisu tutustuu myös Ruutinojan kyläläisiin ja heidän tarinoihinsa yrittäen löytää paikkaansa ruutinojalaisena. Taustalla häilyy huoli kaupan kohtalosta ja kylän kuihtumisesta. Katsooko rakkaus kokoa? Pitääkö aina olla vahva vai saako myös heikkouden näyttää? Voiko rakkauden ja oman paikkansa löytää sieltä, mistä sitä vähiten odottaa?
Perinteinen naisihanne saa
Kaisun kyydissä uusia muotoja.
Onko Kaisulla muita vaihtoehtoja
kuin olla rehellisesti oma itsensä?
Perustuu Sisko Istanmäen romaaniin
Liian paksu perhoseksi.
Dramatisointi: Miika Muranen
Ohjaus: Jukka Alanko
Näytelmän tekijänoikeuksia
valvoo Suomen
Näytelmäkirjailijat ja
Käsikirjoittajat ry.
Musiikillinen
Aavistus adventtia
Hartolan kirkossa sunnuntaina 27.11.2022 klo 18.
Laskeutuminen joulunodotuksen tunnelmaan Kuurina Teatterin johdattamana. Joulun sanoma leijailee maasta taivaisiin ja aika-avaruuksiin... Lauluja on terästetty Raamatun runoudella.
VAPAA PÄÄSY!
Kolehti hartolalaisten lapsiperheiden joulumuistamisiin
On kesäyö
Kuurina Teatteri on 30-vuotisen taipaleensa aikana esittänyt yhteensä 38 näytelmää. Rakastetuimpia ja suosituimpia vuosien varrella ovat olleet musiikkinäytelmät. Siksipä meneillään olevan 31-juhlavuoden kesänäytelmäksi oli luonnollista valita juuri musiikkinäytelmä.
Sota-ajan jälkeinen iskelmämusiikki koki uuden tulemisensa 1980-luvun puolivälissä Topi Sorsakosken ja Agentsin löytäessä toisensa. Vanhat iskelmät saivat alleen Esa Pulliaisen sovittamana beat-kompin ja rautalankasoundin. Lavat täyttyivät kuulijoista ja Topi Sorsakoski (oikealta nimeltään Pekka Tammilehto) lauloi itsensä suomalaisten sydämiin, hänen äänessään kehuttiin olevan samanlaista taikaa kuin Olavi Virralla.
”On kesäyö” -näytelmä on fiktiivinen kertomus kahden suomalaisen viihdetaiteen legendan, Olavi Virran ja Topi Sorsakosken, kohtaamisesta. Samalla kertomus kuljettaa katsojan läpi Sorsakosken elämän liittäen mukaan vaiheita Virran elämästä. Unohtumattomat sävelet, muistot ja huumori siivittävät musikaalin eloon, iloon ja elämään.
Käsikirjoitus: Heikki Paavilainen
Ohjaus: Jukka Alanko
Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.