Ollako

vai eikö?

 

Jokunen vuosi sitten Sysmän Suvisoiton silloinen sihteeri, Matti Karhos, sanoi minulle:

“Kuurina Teatterihan on instituutio.” Silloin teatterimme ei ollut täyttänyt edes kaksikymppistään. Hyvältähän se kuulosti, vaikka en nyt ole aivan varma, oliko Matti silloin oikein tosissaan vai

mieliksenikö vain puhui. Enpä kysellyt, ehkä parempi niin.

 

Tuon ajan jälkeistä toimintaamme olen kuitenkin väliin arvioinut, mielessä tuo suureelliselta kuulostava sana. Instituutio – miksipäs ei. 25 vuotta yhtäjaksoista vakiintunutta toimintaa samalla paikkakunnalla, samoissa esiintymistiloissa, oman paikkakunnan vastuullisten harrastajien toimesta. Selvä, olkaamme instituutio – kuulostakoon se kuinka komealta tahansa.

 

Toiminta voikin vakiintua, ohjelmisto sen sijaan ei – siitä olemme näiden vuosien aikana yrittäneet pitää huolta. 33:een esitettyyn näytelmätekstiin on sisältynyt monia suuritöisiä kunnianhimoisia töitä,

joiden onnistumista voimme vielä vuosien jälkeenkin ihmetellä. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa saadessani harrastajaohjaajana tehdä töitä sellaisten kyvykkäiden ja motivoituneiden teatterintekijöiden kanssa, mitä kuurinateatterilaiset minulle ovat. Tämä mahtava joukko on antanut vuoden lähes jokaisesta viikosta yhden illan Kuurina Teatterille.

 

Ja kun tuote on jälleen valmis, jaamme sen mielellämme kanssanne – uskoen ja toivoen, että se antaisi teille samanlaisen hyvän mielen ja ilon kuin tekijöilleen harjoitusten aikana.

 

Mukavia teatterihetkiä!

 

Erkki Laaksonen, ohjaaja